رژیم شیردهی

رژیم شیردهی چیست؟

تغذیه با شیر مادر ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های پزشکی از جمله بیماری قلبی و دیابت در آینده فرزندشما، کمک کند. همچنین یک رژیم شیردهی مناسب ممکن است استرس را از بین ببرد و به شما کمک کند بیشتر با نوزاد جدید خود ارتباط برقرار کنید.

به علاوه، شیر مادر مملو از مواد مغذی مغذی و ترکیبات محافظتی است که برای رشد کودک شما ضروری است. به همین دلیل است که شیر مادر به عنوان استاندارد برای تغذیه نوزادان شناخته می شود و اغلب به عنوان طلای مایع شناخته می شود.

بسیاری از مادران شیرده به این فکر می کنند که آیا غذاهایی که می خورند بر شیرشان تأثیر می گذارد یا خیر. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که آیا برای جلوگیری از مشکلات گوارشی یا ایجاد آلرژی در کودکتان باید از مصرف برخی غذاها اجتناب کرد یا خیر؟ یا شاید از خود بپرسید که آیا برای تهیه شیر مناسب یا بهترین کیفیت برای کودک خود نیاز به رژیم شیردهی خاص دارید؟ از نکات زیر برای کمک به برنامه ریزی رژیم غذایی خود استفاده کنید.

رژیم مخصوص شیردهی
رژیم مخصوص دوران شیردهی

چه مواد غذایی در دوران شیردهی باید مصرف کنیم؟

علاوه بر ارتقای سلامت کلی شما، یک رژیم غذایی سالم برای اطمینان از دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک برای رشد ضروری است. به استثنای ویتامین D، شیر مادر حاوی همه چیزهایی است که کودک شما برای رشد مناسب در 6 ماه اول نیاز دارد. اما اگر رژیم کلی شما مواد مغذی کافی را تامین نکند، هم بر کیفیت شیر ​​مادر و هم بر سلامتی شما تأثیر می گذارد.

  • ۲ تا ۳ بار در روز از غذاهای پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، لوبیا، آجیل و مغزها استفاده کنید.
  • روزانه سه وعده سبزیجات از جمله سبزیجات سبز تیره و زرد مصرف کنید.
  • دو وعده میوه در روز بخورید.
  • غلات کامل مانند نان سبوس دار، پاستا، غلات و بلغور جو را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
  • برای رفع تشنگی آب بنوشید. بسیاری از زنان در هنگام شیردهی تشنه هستند. با این حال، مجبور کردن خود به نوشیدن مایعات باعث افزایش عرضه شما نمی شود.
  • محدودیت های غذایی از دوران بارداری برای مادران شیرده اعمال نمی شود.

رژیم های گیاهخواری می تواند با شیردهی سازگار باشد. اگر از گوشت اجتناب می کنید، مطمئن شوید که از منابع دیگر آهن و روی مانند لوبیا خشک، میوه های خشک، آجیل، دانه ها و لبنیات استفاده می کنید. اگر از تمام محصولات حیوانی (رژیم غذایی وگان) اجتناب می کنید، باید مکمل B12 مصرف کنید تا مطمئن شوید که کودک شما دچار کمبود B12 نمی شود.

کالری موردنیاز در رژیم شیردهی

خیلی از مادران بعد از زایمان، در دوران شیردهی به کالری اضافی نیاز دارند. اگر هنوز وزن نوزاد از دوران بارداری خود دارید، این کالری اضافی به طور طبیعی برای شیر شما استفاده می شود.  بعد از اینکه کودک شما در 6 ماهگی شروع به خوردن غذاهای کمکی کرد، شیر کمتری تولید خواهید کرد و می توانید کالری دریافتی خود را کاهش دهید.

کافئین به شیر شما منتقل می شود اما اکثر نوزادان از آن آزار نمی دهند. اگر کودک شما خوب نمی خوابد یا تحریک پذیر است، ممکن است بخواهید کافئین را محدود کنید یا از آن اجتناب کنید. نوزادان ممکن است نسبت به نوزادان بزرگتر به کافئین حساس تر باشند.

رژیم بارداری و شیردهی
رژیم سالم در دوران شیردهی

انتقال مواد مغذی به نوزاد از طریق شیر

منبع معتبر تحقیقات نشان می دهد که شیر مادر از 87 درصد آب، 3.8 درصد چربی، 1.0 درصد پروتئین و 7 درصد کربوهیدرات تشکیل شده و 60 تا 75 کیلو کالری در 100 میلی لیتر را تامین می کند.

برخلاف شیر خشک، محتوای کالری و ترکیب شیر مادر متفاوت است. شیر مادر در طول هر شیردهی و در طول دوره شیردهی تغییر می کند تا نیازهای کودک شما را برآورده کند.

در ابتدای شیردهی، شیر آبکی تر است و معمولاً تشنگی کودک را برطرف می کند. شیری که دیرتر می آید (شیر عقبی) غلیظ تر، چربی بالاتر و مغذی تر است.

دوکاسا هگزانوئیک اسید (DHA) یک اسید چرب امگا 3 مهم است که برای رشد مغز نوزادان، مورد نیاز است. می توانید با خوردن ماهی 2 تا 3 بار در هفته، DHA را در شیر خود افزایش دهید. بهترین منابع DHA عبارتند از: ماهی قزل آلا، ماهی تن و … .

غذاهای حاوی رنگی که می خورید، از جمله رنگدانه های طبیعی در سبزیجات و مکمل های گیاهی یا رنگ های غذایی اضافه شده به غذاها، ممکن است طعم و حتی رنگ شیر شما را تغییر دهد.

آلرژی در نوزاد

در موارد نادر، کودک شیرخواره ممکن است به غذاهایی که مادر می خورد دچار حساسیت غذایی شود. شایع ترین علائم مدفوع سبز رنگ و دارای لکه های خونی است. قولنج و ریفلاکس معمولاً به دلیل حساسیت غذایی ایجاد نمی شوند.

رایج ترین غذاهایی که باعث ایجاد آلرژی می شوند لبنیات، محصولات سویا، گندم و تخم مرغ هستند. غذاهای کمتر رایجی که باعث آلرژی می شوند عبارتند از ماهی، آجیل، بادام زمینی یا ذرت. این نکته را بدانید که یک نوزاد ممکن است به هر غذایی که می خورید دچار آلرژی شود. تا زمانی که کودک شما در حال افزایش وزن است و کم خونی ندارد، آلرژی هیچ مشکل طولانی مدتی ایجاد نخواهد کرد. نیازی نیست شیردهی را قطع کنید.

حذف غذاهای مشکوک از رژیم غذایی خود با مطالعه دقیق تمام برچسب های مواد غذایی باید مشکل را حل کند، اما ممکن است 4 تا 6 هفته طول بکشد تا علائم نوزاد برطرف شود. ملاقات با یک متخصص تغذیه با تجربه با آلرژی غذایی ممکن است به شما در برنامه ریزی رژیم غذایی کمک کند.

رژیم سالم شیردهی
مواد مغذی در رژیم

سخن آخر

و در حالی که لذت بردن از غذاهای مورد علاقه تان نیز امر مهمی است اما در دوران رژیم شیردهی، بهتر است مصرف غذاهای فرآوری شده مانند فست فود و غلات صبحانه شیرین را تا حد امکان کاهش دهید. در عوض، گزینه های مغذی بیشتری را انتخاب کنید.

https://www.chop.edu/pages/diet-breastfeeding-mothers#:~:text=Include%20protein%20foods%202%2D3,oatmeal%20in%20your%20daily%20diet.

https://www.healthline.com/nutrition/breastfeeding-diet-101

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *