رژیم سرطان

چگونه در هنگام ابتلا به سرطان غذا بخوریم

وقتی دچار انواع سرطان می شوید، آنچه چه می خورید، بسیار مهم است. بدن شما برای قوی ماندن به کالری و مواد مغذی کافی نیاز دارد. اما این بیماری می تواند دستیابی به آنچه را که نیاز دارید، که می تواند قبل، حین و بعد از درمان متفاوت باشد، سخت کند. و گاهی اوقات، شما فقط حوصله خوردن ندارید. رژیم سرطان به شما این امکان را می دهد که بدون دردسر و سختی، سلامتی خود را تا حد امکان حفظ کنید.

شما نیازی به تغییر رژیم غذایی شدید ندارید. فقط چند ترفند ساده برای تهیه غذاهای مفید و اشتها آور در رژیم خود بکار ببرید. لازم به ذکر است که هیچ رژیمی وجود ندارد که بتواند سرطان را درمان کند. بنابراین به سراغ رژیم های گیاهخواری به امید شانس بازگشت سرطان نروید و غذاهای مقوی مصرف کنید.

بهترین انتخاب شما این است که از یک رژیم غذایی متعادل با پروتئین های بدون چربی، میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و لبنیات کم چرب پیروی کنید و قند، کافئین و نمک را محدود کنید.

بهترین رژیم سرطان
رژیم مقوی بیماران سرطانی

رژیم سرطان قبل از درمان

حتی قبل از شروع درمان، روی غذاهای سالم تمرکز کنید. شما نمی دانید که چگونه بر شما تأثیر می گذارد یا چه نوع عوارض جانبی ممکن است داشته باشید. به همین دلیل بهتر است با یک متخصص تغذیه برای رژیم سرطان مشورت کنید تا تغذیه مناسبی داشته باشید، او می تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید و بدن شما قوی بماند.

یخچال خود را با غذاهای سالم پر کنید، مخصوصاً غذاهایی که نیاز به پخت بسیار کمی دارند. آجیل، میوه، ماست، سبزیجات از قبل خرد شده و برنج قهوه ای قابل استفاده در مایکروویو یا سایر غلات کامل گزینه های آسانی هستند. از برخی از خوراکی های مورد علاقه خود دسته هایی تهیه کنید و آنها را نیز فریز کنید.

رژیم در طول درمان سرطان

ممکن است روزهایی داشته باشید که احساس گرسنگی می کنید و در سایر روزها هیچ میلی به غذا خوردن نداشته باشید. سعی کنید مقدار زیادی پروتئین و مواد غذایی سالم مصرف کنید، که بدن شما را قوی نگه دارد و به ترمیم آسیب های ناشی از درمان کمک کند.

غذاهای پر پروتئین عبارتند از:

  • گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی
  • تخم مرغ
  • لوبیا، آجیل و دانه ها
  • پنیر و شیر و ماست

سعی کنید حداقل 2 دفعه میوه و سبزیجات تازه و مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت را مصرف کنید. مواد غذایی مانند اینها دارای بسیاری از مواد مغذی سالم هستند فقط مطمئن شوید که آنها را کاملا بشویید.

در طول روز مقدار زیادی مایعات بنوشید. آب یک انتخاب عالی است، آبمیوه تازه را نیز امتحان کنید. مقداری ویتامین همراه با مایعاتی که بدن برای هیدراته ماندن نیاز دارد به شما می دهد. همچنین مهم است که گوشت، ماهی و مرغ را خام یا نیم پز نخورید. از خوردن غذاها یا نوشیدنی های غیر پاستوریزه خودداری کنید.

تنقلات کوچک و سالم نیز در دست داشته باشید. ماست، غلات، پنیر و کراکر و سوپ همگی انتخاب های خوبی هستند. اگر شیمی درمانی می کنید، یک میان وعده یا یک وعده غذایی کوچک درست قبل از جلسه ممکن است حالت تهوع را از بین ببرد.

درمان سرطان چگونه بر رژیم غذایی شما تأثیر می گذارد؟

درمان هایی مانند شیمی درمانی و برخی از اشکال پرتودرمانی می توانند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کنند، از جمله:

  1. یبوست، که می تواند باعث ناراحتی و کاهش بیشتر تمایل شما به خوردن شود.
  2. اسهال، که می تواند بدن شما را از مواد مغذی تخلیه کند.
  3. خستگی، به این معنی که شما فعالیت کمتری دارید، بنابراین کالری کمتری می سوزانید و در طول روز احساس گرسنگی نمی کنید.
  4. از دست دادن طعم، که می تواند غذا را غیر جذاب کند.
  5. حالت تهوع و استفراغ، که ممکن است اشتهای شما را کاهش داده و باعث کاهش وزن شود.

گاهی اوقات به نوع خاصی از سرطان نیز بستگی دارد. درمان سرطان سینه و سرطان خون اغلب شامل استروئیدها است. استروئیدها در واقع می توانند اشتهای شما را افزایش داده و سطح قند خون شما را افزایش دهند، که ممکن است منجر به مقاومت به انسولین و افزایش وزن شود. بنابراین به‌جای کاهش وزن، می‌توان با ترکیب داروها و سبک زندگی کم تحرک در طول درمان سرطان، کمی وزن اضافه کرد.

برخی از افراد نیز پس از شیمی درمانی برای سرطان سینه یا سرطان آندومتر هورمون درمانی می کنند. این داروها تولید استروژن را سرکوب می کنند، هورمونی که نقش مهمی در متابولیسم دارد. اگر متابولیسم شما کند شود، ممکن است وزن اضافه کنید.

افراد مبتلا به سرطان لوزالمعده اغلب در حفظ وزن خود مشکل دارند. از آنجایی که لوزالمعده آنطور که باید کار نمی کند، ممکن است نتوانند غذا را به طور طبیعی هضم کنند. این می تواند منجر به کاهش وزن یا سوءتغذیه شود.

متخصص تغذیه بیماران سرطانی
متخصص تغذیه بیماران سرطانی

چرا رژیم غذایی شما در طول درمان سرطان مهم است؟

از آنجایی که درمان سرطان می تواند منجر به نوسانات در اشتها و وزن بدن شود، مهم است که به رژیم غذایی خود توجه زیادی داشته باشید. علاوه بر کمک به حفظ وزن سالم، خوردن یک رژیم غذایی متعادل در طول شیمی درمانی یا پرتودرمانی می تواند:

  1. به مدیریت عوارض جانبی درمان کمک کنید
  2. انرژی را افزایش دهید
  3. توده عضلانی را افزایش دهید
  4. حفظ عملکرد سیستم ایمنی
  5. کاهش التهاب

در طول درمان سرطان چه غذاهایی را باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید؟

هرکسی که یک بیماری مزمن دارد، حتی اگر سرطان نباشد، باید غذاهای سرشار از پروتئین، چربی‌های سالم، غلات کامل، و ویتامین‌ها و مواد معدنی بخورد. در صورت امکان، قبل از شروع درمان سرطان، برنامه رژیم غذایی را آماده کنید تا در ادامه درمان سالم‌تر باشید.

  • پروتئین های گیاهی

برخی از بهترین غذاها برای مصرف در طول شیمی درمانی یا سایر درمان های سرطان، پروتئین های گیاهی هستند. زیرا آنها بالاترین سطوح ویتامین و مواد معدنی را ارائه می دهند. این به معنای خوردن مقدار زیادی سبزیجات و همچنین لوبیا، حبوبات، آجیل و دانه ها است. اگر پروتئین حیوانی می خورید، گزینه های بدون چربی مانند مرغ یا ماهی را انتخاب کنید.

  • چربی های سالم

چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع نیز فواید سلامتی دارند. آووکادو، روغن زیتون، روغن هسته انگور و گردو همگی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به مبارزه با التهاب و بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند.

  • کربوهیدرات های سالم

هنگام انتخاب کربوهیدرات ها، غذاهایی را انتخاب کنید که حداقل فرآوری شده باشند، مانند گندم کامل، سبوس و جو. اینها دارای فیبر محلول هستند که به حفظ باکتری های خوب روده کمک می کند. فیبر محلول همچنین باعث تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) می شود که به همه چیز از متابولیسم گرفته تا ترمیم سلولی کمک می کند.

  • ویتامین ها و مواد معدنی

ویتامین‌ها و مواد معدنی به فرآیندهای آنزیمی بدن ما کمک می‌کنند، که نقش مهمی در تقویت عملکرد ایمنی و کاهش التهاب دارند. در صورت امکان، غذاهای غنی شده با ویتامین D را انتخاب کنید. اینها ممکن است شامل شیر، آب پرتقال، ماست و برخی غلات باشد.

رژیم سرطان
رژیم غذایی برای سرطان

آیا در طول درمان سرطان باید مکمل مصرف کرد؟

اگر در طول درمان به اندازه معمول غذا نمی خورید، یا اگر عوارض جانبی مانند استفراغ و اسهال دارید که باعث از دست دادن ویتامین ها و مواد مغذی شما می شود، ممکن است مصرف مولتی ویتامین را در نظر بگیرید.

ویتامین D شایع ترین کمبود ویتامین بین افراد است. ویتامین D به قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن، کاهش خستگی و حمایت از سلامت استخوان کمک می کند. به خصوص اگر استروئید مصرف می کنید، در معرض خطر از دست دادن تراکم استخوان خواهید بود. قبل از افزودن هر گونه ویتامین یا مکمل به رژیم غذایی خود، با یک متخصص تغذیه و انکولوژیست خود صحبت کنید.

منابع

https://www.webmd.com/cancer/cancer-diet

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *